Een ouderwets geldkistje blijft handig

In de horeca of bij sportverenigingen wordt nog relatief veel met contant geld gewerkt. Het is dan handig om dit contante geld overzichtelijk en veilig te bewaren.

Geldkistje

Een geldkistje is de oplossing, geldkisten zijn namelijk voorzien van een slotje en vaak meerdere sleutels. Daarnaast zitten er in een geldkistje handige bakjes voor muntgeld, en onder dit bakje kan briefgeld handig opgeborgen worden. Geldkistjes zijn er natuurlijk ook in verschillende groottes en soorten. Zo zijn er zelfs geldkistjes waarbij de munten soorteer bak automatisch omhoog schuift bij het openen van het kistje.

Een kleine kanttekening van geldkistjes is alleen dat ze niet heel veilig zijn. De meeste kistjes zijn enkelwandig, om deze reden zijn ze gemakkelijk open te breken en niet geschikt tegen brand. Een geldkistje die enkelwandig is werkt juist als een soort oven wanneer de temperatuur om het kistje heen oploopt. Dit is natuurlijk funest voor contant geld.

Brandwerende geldkisten

Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook brandwerende geldkisten. Deze geldkisten of koffers zijn ideaal voor het opbergen van geld, sieraden of belangrijke documenten. De brandwerende geldkisten zijn een half uur tegen vuur bestendig. Er zijn verschillende groottes beschikbaar van deze geldkisten, zelfs tot aan a4 formaat! Erg handig voor documenten dus.

Voor het geld hoef je een geldkist ook zeker niet te laten liggen aangezien je al een geldkistje hebt voor 17 euro en een brandwerende geldkist voor 48 euro.