Huis opkopen

Wat is dat? Als je op zoekt bent naar een manier om je huis te verkopen is dit een term die je zeker al bent tegen gekomen. Maar weet je eigenlijk wel wat het is en hoe het werkt? En waarin verschilt zo’n opkoper van een reguliere makelaar?

Wij hebben gekeken naar de website van snelhuisverkopen.nl als voorbeeld. Dit is een vastgoedonderneming in Breda, die volgens de website in heel het land werkt. Ze zijn al sinds 2004 bezig met de aan- en verkoop van vastgoed. Dus ze kopen panden op en verkopen die vervolgens.

We hebben het telefoonnummer gebeld dat op de website staat en hebben vervolgens een aantal vragen gesteld om te kijken hoe zij werken en wat nou het verschil is met een regulieren makelaar. Er werd ons verteld dat wanneer je via een makelaar je huis  verkoopt, je eigenlijk nooit zekerheid hebt. Niet over de prijs, noch over het feit of je woning überhaupt wordt verkocht. Dat klopt. Wat is het voordeel dan van hun?

Bij snelhuisverkopen.nl kun je een aanvraagformulier op de website invullen en versturen, of gewoon direct bellen met het telefoonnummer op de site. Er komt vervolgens op afspraak een makelaar langs om je huis te taxeren. Dit is geheel vrijblijvend en gratis verzekerde de persoon aan de telefoon mij.

Vervolgens krijg je een bod op je woning wat ligt tussen de 75 en 85 procent van de waarde. Ga je daar mee akkoord dan wordt er een voorlopig koopcontract opgesteld en wordt de administratie door hun in orde gemaakt. En binnen no time kun je bij de notaris het netto afgesproken bedrag ophalen. Blijkbaar is de hele procedure zonder bijkomende kosten en hoef je zelf verder niets te regelen. Nou ja, je eigen verhuizing alleen dan.

Mocht je zelf geïnteresseerd zijn geraakt dan zou ik gewoon eens bellen met ze of het contactformulier invullen op snelhuisverkopen.nl