5 voordelen van laminaat in jouw woonkamer

Waar bestaat laminaat uit

Laminaat is op het moment heel populair bij woningeigenaren. Maar waarom is deze vloerbekleding zo gewild? Wij leggen het je uit in dit blog. Als eerst vertellen wij je wat laminaat precies is. Laminaat is opgebouwd uit vier lagen. De basislaag is een sterke en vochtbestendige HDF-plaat. De plaat daaronder zorgt ervoor dat deze plaat niet gaat kromtrekken of doorzakken. Bovenop de HDF-plaat ligt de decorlaag, dit is een foto van hoge resolutie met een afbeelding van bijvoorbeeld echte houten planken of tegels. En als laatst zit er hier weer een laag hars overheen, zodat jouw laminaatvloer slijtbestendig wordt. In dit blog lees je over de voordelen van laminaat.

Laminaat geschikt voor elke ruimte

Wij vertellen jou graag over de 5 voordelen van laminaat in jouw woonkamer. Eén van de grootste voordelen van laminaat is dat het geschikt is voor elke kamer. Dit betekent dat je laminaat ook kunt leggen in keukens en badkamers. Let er wel op dat je voor laminaat kiest dat waterbestendig is en een extra beschermingslaag heeft. Met de juiste ondervloer kan laminaat ook bovenop een vloerverwarming worden geplaatst.

Laminaat is uitzonderlijk sterk

Naast dat je laminaat kunt plaatsen in elke kamer, kun je er ook vanuit gaan dat laminaat uitzonderlijk sterk is. Dankzij de sterke kernplaten en de gepatenteerde bovenlaag zijn ze bijzonder duurzaam en slijtvast. Laminaat is bestand tegen krassen, spelende kinderen, punt- en naaldhakken, nagels van huisdieren, vallende voorwerpen en zelfs tegen schroeiplekken. Dankzij de slijtvastheid wordt laminaat ook veel ingezet in winkels en luchthavens.

Laminaat is makkelijk in onderhoud

Dankzij de beschermende toplaag zijn laminaatvloeren eenvoudig schoon te maken. Het vuil gaat niet in de toplaag zitten. Met een regelmatige poetsbeurt met een droge of licht vochtige doek zal de vloer jaren mooi blijven.

Laminaat is snel en eenvoudig te plaatsen

Wil je graag een vloer dat je makkelijk zelf kan leggen? Dan is laminaat de vloer die jij zoekt! Dankzij het handige kliksysteem passen alle planken als een puzzel in elkaar. Je hebt hier geen lijm, zand of mortel bij nodig. Met een vakman weet je zeker dat jouw vloer er straks prachtig bij ligt! Wist je dat je laminaat ook makkelijk kunt verleggen? Dit is ideaal bij een aankomende verhuizing of wanneer je vloeren wilt wisselen.

Laminaat lijkt levensecht

Dankzij de nieuwste technieken lijkt laminaat net op echt hout. Ook het reliëf is terug te zien in dit laminaat. Denk hierbij aan natuurlijke noesten, barsten en scheurtjes. Zowat elke houtsoort is na te bootsen met laminaatvloeren. Wist je dat je ook laminaat hebt dat lijkt op natuursteen of beton? Het fijne van laminaat is dat deze vloer altijd warm aanvoelt. Wil je graag meer artikelen lezen over laminaat of andere vloeren? Je vindt leuke artikelen op deze website.