Een tuinoverkapping van aluminium: de voordelen

Wil jij ook zo graag een overkapping in je tuin zodat je langer en vaker van je buitenruimte kunt genieten? Dat is een goed idee en waarschijnlijk een stuk minder duur dan je denkt. Het is namelijk een kwestie van welk materiaal je kiest. Een tuinoverkapping van aluminium is bijvoorbeeld een stuk minder duur dan eentje van hout. Hout is een prachtig materiaal maar het slijt snel en het is duurder om te vervaardigen. Aluminium is betaalbaar, licht en vraagt om weinig onderhoud.

tuinoverkapping aluminium

Het uiterlijk van aluminium

Je denkt bij aluminium waarschijnlijk aan dat folie waar je boterhammen in kunt verpakken. Dat is natuurlijk niet hoe het eruit ziet wanneer je er een terrasoverkapping van maakt. Aluminium zorgt voor strakke lijnen en donkere kleuren, maar je kunt het materiaal ook gemakkelijk een andere kleur geven. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een felle kleur? Dan is aluminium goed te behandelen zodat het een andere kleur krijgt maar die verf moet wel na een aantal jaren bijgewerkt worden. 

Geen slijtage

Een ander voordeel van aluminium is het dat het niet roest. De slijtage ervan gaat een stuk langzamer dan je waarschijnlijk verwacht, want aluminium heeft een aantal unieke kenmerken. Het is een zeer stevig materiaal dat niet snel kapot gaat, maar het is ook flexibel. Daardoor is het uitermate geschikt als terrasoverkapping omdat het veel kan hebben, dus ook heftig weer. Een fikse regenbui is geen probleem voor die aluminium overkapping in je tuin.