Er zijn goede redenen om plafondspots als lichtbron in huis te gebruiken.

Met de opbouwspots heb je altijd kleine lichtpuntjes die nooit in de weg zitten. Dit in tegenstelling tot grote lampen, zoals hanglampen of wandkandelaars, die opvallend aanwezig zijn. Ook bij opbouwspots ben je niet afhankelijk van een bepaald type verlichting. Gebruik functionele verlichting als je veel licht nodig hebt of sfeerverlichting om een ​​gezellige sfeer te creëren. Doordat veel spots kunnen worden georiënteerd, kun je spots ook gebruiken als accentverlichting.

Voordelen van opbouwspots

Plafondspots worden ook wel opbouwspots genoemd, in ruil voor inbouwspots die in het plafond weggewerkt zijn. Hoewel esthetisch iets minder verfijnd dan inbouwspots, profiteer je toch van bepaalde voordelen. Meer dan bij inbouwspots is de verlichtingsbundel met opbouwspots gratis, zodat je kunt profiteren van optimale verlichting. Daarnaast zijn plafondlampen heel goed te plaatsen in ruimtes waar je een beperkt aantal stopcontacten hebt. Er zijn ook armaturen verkrijgbaar met meerdere geïntegreerde spots. Dit heeft als voordeel dat niet alle projectoren op een ander stopcontact hoeven te worden aangesloten. Zelfs met slechts één stopcontact,

Plafondverlichting richting

Opbouwspots geven je maximale vrijheid, zeker als je kiest voor verstelbare plafondspots. Inbouwspots kunnen ook vaak worden gericht, maar slechts aan twee kanten. Bij de meeste opbouwspots kunnen spots vaak 360 graden worden gedraaid. Vervolgens kunnen de vlekken naar boven of naar beneden worden gericht. Je krijgt dus verlichting waar je maar wilt. Bij sommige opbouwspots is deze mate van aanpassing vanwege het ontwerp niet mogelijk.

De vorm van de uitstekende plekken

De spots zijn er in verschillende vormen. Met de vorm van je opbouwspots maak je een statement. Zo kan de vorm passen bij je interieur of kun je een contrast creëren met je interieur. De ronde plafondspots hebben veelal de standaard vorm en passen in ieder interieur. In stijlvolle en moderne interieurs kun je moderne vierkante of rechthoekige plafondspots plaatsen. Deze vorm past perfect bij het minimalistische karakter van deze interieurstijlen. Wil je een luxe uitstraling, dan zijn er ook bijzondere design plafondspots. Denk aan retro plafondspots, waarmee je een opvallend detail in je interieur kunt plaatsen. Zijn de spots voor jou te klein en wil je met één spot meer licht krijgen? Dan zijn er ook grote plafondspots verkrijgbaar.