Het belang van een kantoorruimte

Steeds vaker werken mensen ‘remote’ of zelfs geheel vanuit huis. De corona crisis is hiervoor een belangrijke aanleiding geweest. Nu het eindelijk een stukje beter gaat en in de toekomst is het vanzelfsprekend dat mensen weer naar kantoor zullen gaan. Wat je je af kunt vragen is hoe belangrijk mooie houten panelen en leuke decoratie bijvoorbeeld is voor een kantoorpand, of een kantoorpand in het algemeen. Het is nou eenmaal best een comfortabel idee om lekker op de bank met een kopje thee en in je pyjama te beginnen aan een eerste online vergadering. Toch zijn er behoorlijk wat negatieve effecten van alleen vanuit huis werken en is het belang van een kantoorpand best groot.

De grote nadelen van thuiswerken

Om te beginnen kan het een groot negatief effect hebben op de gezondheid van je werknemers of collega’s. Wanneer je een fulltime baan vanuit huis uit moet voeren speelt het overgrote deel van je sociale leven ineens niet meer fysiek plaats. Dit is niet goed voor onze sociale ontwikkeling en gemoedstoestand, zeker niet op langer termijn. Verder is het slecht voor collegiale verhoudingen aangezien je elkaar niet echt meer spreekt. Ook kun je als werkgever of leidinggevende minder goed toezicht houden op personeel. Daarbij blijkt uit onderzoek dat personeel over tijd minder betrokken raakt met het personeel. Dat wilt natuurlijk niemand.

De oplossing van nu

We leven in vrij onzekere tijden en thuiswerken brengt op zijn plaats ook zekere voordelen met zich mee. Personeel heeft bijvoorbeeld een hogere productiviteit vanuit huis en biedt een oplossing voor corona. De beste oplossing is een kleinschalig kantoorpand die mooi en comfortabel ingericht is, inclusief de mooie houten panelen en leuke decoraties. Zo kunnen werknemers wisselen tussen het comfort van thuis naar de sociale werkplek die ergonomisch goed afgesteld is. Niet alleen kun je kosten besparen door bepaalde werkzaamheden niet op kantoor te laten plaatsvinde, je neemt vrijwel alle thuiswerk nadelen weg door een goede afwisseling van beide werelden te geven.