Waarom naar de Ardennen?

De Ardennen vormen een bosrijk middelgebergte in het zuidoosten van België, Noord-Luxemburg en een klein deel in aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands Leisteenplateau. Er bestaan twee indelingen van welk gebied precies bij de Ardennen behoort. De ene betreft een geologische indeling en de andere is een toeristische en cultureel-landschappelijke indeling. 

Ardennen

Cultuur snuiven

Er zijn enorm veel markten en festivals te vinden in deze streek. Er is genoeg te doen. Er zijn veel historische plekjes die je kunt bezoeken door bijzondere overblijfselen van de Eerste en Tweede wereldoorlog en de Slag bij Waterloo. Je kunt ook erg veel kastelen, kathedralen, monumenten en kloosters bezoeken. In de Franse Ardennen zijn de stad Charleville-Mézières, het Kasteel van Sedan en het Regionaal Natuurpark van de Ardennen de hoogtepunten om te zien. 

Rusten of actie in de natuur

 De bekendste bezienswaardigheden en mooiste gebieden in de Belgische Ardennen zijn onder andere La Roche, de Watervallen van Coo en de Grotten van Han. De uitgestrekte bossen van het Regionaal Natuurpark de Ardennen zijn heerlijk om te verkennen. Van wandelen en fietsen tot adrenaline activiteiten. Alles is mogelijk in de bossen van de Ardennen. Je kunt kajakken, rotswanden beklimmen of survivallen in de bossen. Je kan de hele dag in de buitenlucht bezig zijn en de frisse geurende naaldwouden zijn erg bijzonder. Je kunt lekker rusten in de natuur, maar je kunt natuurlijk ook je groene schoenen aantrekken en lekker wandelen, fietsen of bijvoorbeeld klimmen.