Waarom sedumdaken nog best een gedoe zijn

Een sedumdak met zonnepanelen, dit is wat de meeste mensen tegenwoordig willen als ze natuurlijk energie willen opwekken op een milieuvriendelijke manier. De sedumdak is populair geworden niet perse door zijn echte reden, waarom je hem combineert met zonnepanelen maar meer omdat het er mooier uitziet, dan dat je alleen een paar zwarte of blauwe panelen op je dak hebt liggen. Het sedum heeft namelijk nog een praktische en best een technische functie wanneer het komt op zonnepanelen op je dak. Waarom is een sedumdak dan handig en waarom zou je er een moeten overwegen als je zonnepanelen op je dak gaat aanleggen?

Het sedumdak en zijn echte functie

Het is zeker waar, een sedumdak is erg mooi om naar te kijken, het bevat veel soorten kleuren, namelijk van groene tinten naar wat bruiner/gelige tinten. Over het uiterlijk van het sedumdak valt daarom niet te twijfelen. Wat is dan nog meer handig om te weten over zo’n dak. Het dak heeft meerdere functies. Namelijk de koeling van het dak zorgt ervoor dat de zonnepanelen die om het sedum heen liggen zorgen ervoor dat de panelen een hoger rendement krijgen en uiteindelijk meer gaan opbrengen. De hogere opbrengst van zonnepanelen zorgt uiteindelijk voor een hogere besparing op de energie rekening. Ook heeft het sedumdak meer dan alleen deze functie, wat veel mensen eigenlijk helemaal niet weten of over na hebben gedacht. Wat zijn deze functies precies?

Meer dan een functie

Het sedumdak met zonnepanelen bevat meer dan één functie. Deze functies zijn ook erg handig om te weten, om zo een beter begrip te krijgen over wat je nou eigenlijk echt aangelegd op je dak. Een sedumdak is erg groen en natuurlijk iets, wat betekent dat de biodiversiteit uiteindelijk omhoog gaat. Beestjes zoals insecten maar ook vogels en kleinere zoogdieren, hebben een kans op een nieuw thuis, namelijk op je nieuwe sedumdak. Dit zorgt ervoor dat de dieren niet zullen uitsterven. Ook zorgt het voor een beter milieu door de CO2 opname en afname uit de lucht. Het zorgt dus uiteindelijk voor een frissere lucht.