De geschiedenis van de hottub

De hottub heeft een rijke geschiedenis achter de rug. Het wordt namelijk pas sinds kort gebruikt door mensen over de hele wereld, maar het bestaat al veel langer. We gaan in deze tekst een reis maken naar de oorsprong van de hottub. Waar komt hij vandaan en hoe is hij veranderd door de jaren heen.

Oorsprong hot tub

De oorsprong van de hot tub gaat vele jaren terug in het noorden van Europa. Vooral de Scandinavische landen Zweden, Noorwegen en Denemarken begonnen vroeg met het maken van een hottub. Ook was de hottub bekend in andere noordelijke delen zoals alaska. De Hottub was van origine een bad gemaakt van hout waar het water in verwarmt werd tot een graad of 38. Dit werd gedaan met een houtkachel. Omdat alles van hout was, en water en hout niet zo goed samen gaan, gingen hottubs vroeger niet heel lang mee. Hier is later een oplossing op gevonden. Deze oplossing bestond uit het vervangen van de kachel en de binnenkant van de hottub te vervangen door aluminium of kunstof. Dit gaat veel langer mee dan hout waardoor de hottubs langer goed bleven voor gebruik.

Populairder in de rest van de wereld

Door de jaren heen is de hottub steeds populairder geworden in de rest van de wereld. Hiervoor zijn een aantal redenen. Als eerste zijn mensen meer gaan verdienen waardoor ze meer geld over hadden voor het aankopen van luxegoederen zoals een hottub. Maar meer geld komt voor veel mensen ook met een andere prijs, meer stress. Ook daardoor is de hottub veel populairder geworden. De reden hiervoor is dat zitten of staan in een hottub heel ontspannend is. Je bent in de frisse lucht, maar toch heel comfortabel en warm. Zeker in de winter is dit voor heel veel mensen fijn. De hottub zal hierdoor alleen maar populairder worden.