Juiste benaming voor beton ciré

Beton ciré bestaat uit mortel, pigment en plyurethaan. Dit maakt het product steenhard maar wel flexibel voor intensief gebruik. Beton ciré kleuren zijn er veel verschillende en daardoor past het in bijna elk interieur. Betonlook stuc is een van de benamingen voor deze betonlook verf. De naam komt tot stand uit het feit dat het stucwerk is die erg lijkt op gewoon beton, maar dan met een dikte van maar 3 mm. Een andere benaming is cement ciré, deze benaming komt voort uit het feit dat betonmortel en cement erg op elkaar lijken. Er zit echter een verschil in de samenstelling van deze kalkverf. Cement is namelijk een bindend poeder dat nooit als losstaand product wordt gebruikt, mortel is samengesteld uit zand en cement en beton bestaat uit zand, cement en grind.

Betonstuc als benaming

Betonstuc is een juiste benanimg voor beton ciré, deze naam wordt gegeven aan de slijtvaste, vlekbestendige en onderhoudsarme betonlook stuclaag. Betonstuc is een betere benaming dan betonlook stuc, dit komt omdat betonlook stuc laat het lijken alsof het niet echt beton is maar het er alleen op lijkt. Het is echter wel echt beton maar dan een heel dun laagje van 3 mm dik.

Waarom kiezen voor beton ciré

Betonstuc, betonlook stuc of beton ciré, hoe je het ook wilt noemen. Beton ciré is een oersterk en onderhoudsarm materiaal, dit komt door de unieke samenstelling van het materiaal. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat het product jarenlang meegaat. Het geheel is extreem goed bestendig tegen stoten en krassen, ook is het niet gevoelig voor temperatuurverschillen. Omdat het zo stoot bestendig is en zo goed kan tegen temperatuurverschillen, is beton ciré een juiste keuze voor allerlei ondergronden, zoals: je vloer, je muren maar ook meubelstukken zoals kastjes of het werkblad in je keuken. Je hebt zelf ook controle over het patroon in je beton ciré, dit zorgt ervoor dat het in bijna elke ruimte en in bijna elk interieur goed staat!