Je huis inrichten als student

Studenten hebben meestal een beperkt budget voor het inrichten van hun huis en daarom is het lastig om je huis zo inrichten zoals je graag zou willen. Toch hoeft een leuke inrichting niet veel te kosten als je onderstaande tips opvolgt.

Meld je aan bij een gratis ophalen Facebook groep. In bijna elke stad bestaat er een of zelfs meerdere van deze groepen. Banken, meubilair en overige worden kosteloos weggegeven. Soms is het makkelijker voor mensen om iets weg te geven dan een busje te huren om het naar de kringloop te brengen. Het is wel handig om te informeren naar de staat van een bank. Als deze al 10 jaar is gebruikt dan moet je deze bank wel goed schoonmaken voor je deze gebruikt.

Zoek voor decoratie bij winkels als Xenos, Big Bazar, Blokker en Ikea. Als er trends zijn die te maken hebben met interieur dan is er een grote kans dat er goedkope varianten bij deze winkels liggen.

Koop een emmer verf en ga zelf aan de slag. Kijk niet naar de kleur van de producten die je koopt, een tafel kan je makkelijk de kleur verven die je wil. Even opschuren, verven en je perfecte tafel is klaar!

Verzamel spullen van je ouders. Goedkope relatiegeschenken kan jij makkelijk omtoveren tot leuke opvullingen van je decor. Begin een paar jaar voordat je gaat studeren met het sparen van pannen, bestek en borden die je ouders weg willen doen. Ook oude stoelen kunnen van pas komen. Als je ouders de ruimte hebben dan kan dit makkelijk opgeslagen worden tot jij uit huis bent.

Ben je bang dat je huisgenoten aan de haal gaan met je spullen laat het dan bedrukken bij bijvoorbeeld Maxilia.

Spaar mee met acties voor glaswerk, bestek, servies en meer. De Douwe Egberts heeft altijd leuke acties en ook supermarkten hebben vaak van deze acties. Het bespaart je heel veel geld en je krijgt producten van goede kwaliteit ervoor terug!