Waarom steeds meer mensen kiezen voor een moduleo vloer

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat steeds meer mensen een moduleo vloer in huis hebben. Deze bijzondere vloeren veroveren in rap tempo de interieurwereld. Hoe komt het eigenlijk dat moduleo vloeren zo populair zijn? En wat maakt deze vloeren beter dan andere soorten? Dat en meer ontdek je hier.

Wat is moduleo?

Moduleo is in feite niets anders dan een merk. Het is een merk van de IVC Group. Dat bedrijf is dan weer een onderdeel van Mohawk Industries. Wereldwijd zijn zij de marktleider op het gebied van vloerbedekkingen. De IVC Group bestaat uit meerdere veelzijdige producten waaronder dus deze vloeren. Moduleo is innovatief. Deze vloeren zijn dan ook vaak het nieuwste van het nieuwste qua kwaliteit maar ook qua uitstraling. 

moduleo

Moduleo pvc vloeren

De vloeren van moduleo zijn doorgaans pvc vloeren. Pvc is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride. Omdat pvc goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton. Het is dan ook een zeer stevig materiaal. Dankzij merken als moduleo is het inmiddels zo bewerkt dat het ook heel erg lijkt op andere materialen. Zo zijn er pvc vloeren die het uiterlijk hebben van beton of natuursteen. Ze zijn niet van echt te onderscheiden in sommige gevallen. 

Innovatie voorop

Het voordeel van een vloer van moduleo is dat je weet dat je het nieuwste van het nieuwste krijgt. Moduleo vloeren zijn namelijk dankzij het bedrijf dat erachter zit zeer innovatief. Je weet dus dat je gaat voor een product dat waarschijnlijk niet overtroffen wordt als het gaat om uiterlijk maar ook andere eigenschappen. Het kost je bovendien vaak minder dan het echte werk, maar gaat wel even lang (of zelfs langer) mee.