Lekkage in de badkamer? Zet in op een snelle reparatie

Wanneer je ergens in huis te kampen hebt met lekkage, dan is het altijd aan te bevelen om snel actie te ondernemen. Een lekkage in badkamer vormt hierop allerminst een uitzondering. Het vervelende aan lekkages is vooral de nevenschade die het veroorzaakt. Deze schade kan soms helaas fors zijn, zeker als het vocht in de plafonds, muren of vloeren trekt. Het zou dus beter zijn als je het zo ver niet laat komen. Per ommegaande een lekdetectiespecialist inschakelen is dan ook een logische eerste stap op weg naar de oplossing. Het geniet hierbij overigens de voorkeur als je een specialist zou inschakelen die een lek opspoort door infraroodtechniek, zeker als het lek op een niet-zichtbare plaats zit.

 lekkage badkamer

Welke lekkages kun je in of rond de badkamer hebben?

Mocht je op een dag onverhoopt hinder ondervinden van een badkamerlekkage, dan is het zinvol om te weten welke soorten lekkages je eigenlijk in de badkamer kunt hebben. Je kunt een lekdetectiedeskundige op die manier ook beter en sneller op weg helpen. Lekkages in de badkamer kunnen zich op de volgende manieren uiten:

  • In het leidingwerk. In dit geval is de kans groot dat je de lekkage zelf niet kunt zien, maar dat je elders vochtplekken hebt waargenomen.
  • In de voegen. Dit is normaliter wel zichtbaar en het is nog relatief makkelijk op te lossen ook.
  • Bij de wasmachineaansluiting. Hierbij kamp je al snel met dezelfde problemen als bij leidingwerk in het algemeen. Ook zou de wasmachine zelf eventueel kunnen lekken.
  • In of rond de douchecabine. Hier komen lekkages voor door slecht aangebrachte kitranden.